Bidprentjes

 

Bidprentjes en Rouwbrieven in het Land van Waas

In november 2009 zijn we gestart met het project “scanning bidprentjes en rouwbrieven”. Momenteel hebben we 1.623.004 scans (11.034 Terabyte) van bidprentjes en rouwbrieven. (Stand per 31 december 2019). Op deze uitgave staan 729.976 geïndexdeerde bidprentjes/rouwbrieven. Wij danken al onze vrijwilligers die meegewerkt hebben om dit mogelijk te maken

 

We hebben ervoor gekozen om onze bewerkingen van bidprentjes en rouwbrieven gratis aan te bieden. De vorm van dit zoekinstrument is klassiek. In het abonneedeel wordt ook de zorro® zoekmachine op de bidprentjes aangeboden, waardoor nog veel efficiënter kan gezocht worden. De beelden van de bidprentjes zelf worden hier niet getoond.

Klik hier om te zoeken in de bewerkte bidprentjes en rouwbrieven

Welke informatie kan je vinden?
Naast volledige naam zoals vermeld op het bidprentje of de rouwbrief, de geboortedatum en plaats, de overlijdensdatum en plaats, de begrafenisdatum en plaats of de crematiedatum en plaats. daarnaast indien het voorkomt de namen van de partner(s) en/of eventueel de ouders (bij kinderen). de aanwezigheid van een “Foto” van de overledene, oudstrijder 14/18 en/of 40/45, soms een beroep. 

Voorbeeld:
ABBELOOS, Robert, geboren op 03-03-1918 te Oetingen, overleden op 29-10-1992 te Oetingen op 74-jarige leeftijd, begraven op 04-11-1992 te Oetingen, echtgenoot van De Dobbeleer Ivonne. [Foto] [Oudstrijder 40/45] (BID).

Oproep
Ondanks al onze goede zorgen en onze uitgebreide controles, is het steeds mogelijk dat er nog fouten in onze tabellen staan. Wij zouden willen vragen indien je dergelijke fouten tegenkomt, om ons dit te melden bij voorkeur per mail fv-lvw-projecten